img.jpg
Spread the love

Architects from Nature Humaine transform house, dating from the 1930s into modern residence adding stairway in warm and vibrant yellow.

A young athletic couple wants to transform a fourplex to create their primary residence while maintaining a rental unit on the first floor. The existing part of the house, dating from the 1930s, is restored on the street side, and the attached garage is restructured to match, as well as to accommodate the new outdoor terrace perched on its roof. Topped with an angular wooden structure, this volume breaks up the perpendicular volumetry of the corner building and allows gardens to nestle into its interstices.

Large bay windows overlooking the north-facing garden bring maximum light to the living areas and show off the striking color of the stairway. As a focal point of the interior composition, the stairway brings a warm and vibrant tone to the project. The layout of this sculptural object, playing with diagonal lines, is the central dynamic element of the Canari house. A black band defines circulation through the house, all the way to the garden. The color accents in the bathrooms, in orange and blue tones, energize the look of these confined spaces and complete the graphic composition of the project.  Photography by Adrien Williams

Load More By admin
Load More In Stylish Homes

Leave a Reply

Check Also

Mosaiik Chair

Spread the loveAnnika Göransson is a Swedish design student living in Copenhagen. Annika´s…