img.jpg
Spread the love

Architect Stephan Maria Lang has designed this classic Bauhaus villa in Munich, Germany.

Winning a competition Stephan Maria Lang provides a home to a young family in a Munich residential area. The L-shaped building is protected towards the street by a seven meter high white wall. A copper clad garage laid in front forms a protected driveway – space and one great opening mark the needle ear to the very private garden and living space behind the wall. A spatial continuum connected to nature by large sliding doors and a weather protected veranda facing a 15 Meter long work out the pool which is used almost all year thanks to an efficient energy saving concept. The parent – and children sleeping area on the second floor are separated by a two story open entrance volume.

Natural autochthon materials reduced to oiled natural oak and dark shell limestone in contrast to white plastered walls give the house the briefed atmosphere of a classic Bauhaus Villa. An efficiently planned energy concept, with concrete core cooling-heating, sun collectors, thermal heat pump and controlled air ventilation, meets the standards of a German low-energy house.  Photographs: Hans Kreye

Load More By admin
Load More In Stylish Homes

Leave a Reply

Check Also

Perletta Carpets

Spread the lovePerletta‘s new brand identity has been accompanied by a new logo, cataloge …